top of page

PIŠKOTKI

nlperformance.eu uporablja piškotke. Ti niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah in mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vaš računalnik ali mobilno napravo in so namenjene prepoznavanju posameznih naprav, ki jih uporabniki uporabljate za dostopanje do spletnih strani. Sami po sebi ne omogočajo vaše identifikacije in samo z njimi ni mogoče ugotoviti, kdo konkretno ste. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom vašega brskalnika, tako da lahko s spreminjanjem nastavitev omejite ali onemogočite shranjevanje piškotkov.

Piškotki običajno vsebujejo:

  • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek,

  • življenjsko dobo piškotka,

  • vrednost (običajno naključno generirano edinstveno število).

S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in zbiramo informacije o uporabi spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference, kar omogoča prijaznejše brskanje.

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani

Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je predvideno. Te piškotke uporabljamo izključno pri nas in jih zato imenujemo »lastni piškotki«. Na vašem računalniku se shranijo samo med trenutno sejo brskalnika. Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo tako imenovan »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo. Poleg tega takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi zagotavljajo funkcijo menjave od http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika.

 

Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe.

 

Piškotki tretjih oseb s privolitvijo

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov.

_ga - Piškotek storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za razlikovanje med uporabniki in sejami. Piškotek se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo Google Analytics. Piškotek se izbriše 2 leti po namestitvi.

_gat - Piškotek storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za uravnavanje števila poslanih zahtevkov Google Analytics. Piškotek ne vsebuje informacij o uporabniku. Piškotek se izbriše 10 minut po namestitvi.

 

Nastavitev piškotkov

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

bottom of page